Het consult

HET CONSULT

Voorafgaand aan het eerste consult stuur ik u een vragenlijst met het verzoek deze in te vullen, zodat ik alvast een idee krijg van de klacht van uw dier. Daarbij zijn ook de biografie, het ziekteverloop, eventueel medicijngebruik en het dierenartsdossier belangrijk.

We overleggen of ik naar u toe kom of dat u met uw dier naar de praktijk komt. Is geen van beide mogelijk dan overleggen we of een telefonisch consult een optie is. 

Tijdens het consult vraag ik uitgebreid naar de klacht(en). Het is van belang voor de behandeling om te weten wanneer die voor het eerst is opgetreden, welke symptomen er zijn, hoelang de klacht al bestaat en wat er in het voortraject aan eventuele behandelingen hebben plaatsgevonden. 

Minstens zo belangrijk is de informatie over het dier zelf. Zijn karakter, leefomgeving, zijn gewoontes en reacties: hoe is het eetgedrag, het slaapgedrag, de omgang met huisgenoten en andere dieren, de wijze van reageren bij onweer, als het dier alleen gelaten wordt of bij de komst van bezoekers.

Aan de hand van deze informatie, eventueel aangevuld met een 

Quantum resonantie meting, informatie van uw dierenarts,  gedragstherapeut of andere behandelaar die betrokken is bij uw dier, stel ik een advies op en gaat u starten met andere voeding, de middelen en / of supplementen die het beste passen bij de klacht, de ziekte symptomen en de situatie van uw dier.

U ontvangt het advies van mij per mail. Indien van toepassing ook een middelenvoorschrift waarin uitgelegd wordt hoe en wanneer u de middelen toedient.

Een behandeling op maat dus.

Een aantal weken na het eerste consult volgt er een update, waarin we ook een termijn afspreken waarin een vervolgconsult plaatsvindt.

In het vervolgconsult wordt gekeken naar de ontwikkelingen en veranderingen die het dier laat zien en of de behandeling nog aansluit bij de symptomen en de klacht. Indien nodig wordt de behandeling aangepast.

Een door mij voorgestelde  behandeling kan desgewenst plaats vinden naast of aansluitend op een reguliere behandeling of gedragstherapie.

Ik werk samen met een osteopaat en gedragstherapeuten en verwijs indien nodig, naar hen door.

Belangrijke noot: 

Wettelijk is geregeld dat alleen een dierenarts een medische diagnose mag stellen. Complementaire behandelingen zoals homeopathie en orthomoleculaire therapie zijn gericht op het optimaliseren van de gezondheid en het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het dier.

Hoe lang een behandeling gaat duren is afhankelijk van de klacht. Acute klachten zijn over het algemeen snel te verhelpen, soms zelfs binnen een dag of een paar dagen. De behandeling van chronische aandoeningen duurt langer en kan variëren van enkele weken tot maanden of langer.

Want ziek worden is een proces. Beter worden ook. Hoe lang dit proces zal duren is afhankelijk van uw dier. De ernst en duur van de klacht, de ziektegeschiedenis, het reactievermogen en de leeftijd van uw dier spelen allemaal een rol bij het herstelproces. Het hoofddoel van de behandeling is het verminderen van symptomen en verlengen van klachtenvrije periodes. Soms kan een onderhoudsdosering van een middel ervoor zorgen dat het proces van de ziekte langzamer verloopt of stil komt te staan en uw dier zo min mogelijk klachten heeft. De kwaliteit van leven wordt hiermee enorm verbeterd. Volledige genezing is nooit een garantie. 

Share by: